ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στις ΗΠΑ: Το FBI «ξεσκονίζει» και πάλι τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον

Σάλος στις ΗΠΑ: Το FBI «ξεσκονίζει» και πάλι τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον

Οκτώ ημέρες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο ερευνών.

Ένταλμα έρευνας εξασφάλισε το FBI προκειμένου να εξετάσει τα νέα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον, τα οποία σχετίζονται με τη χρήση ιδιωτικού ηλεκτρονικού διαμετακομιστή την περίοδο που εκείνη βρισκόταν στη θέση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή και βρίσκεται στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, να δέχεται επικρίσεις από ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το ένταλμα αυτό θα επιτρέψει στο FBI να εξετάσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκειμένου να διαπιστώσει εάν σχετίζονται με την έρευνα που είχε προηγούμενα διεξάγει, σχετικά με τη χρήση του ιδιωτικού διαμετακομιστή από την Κλίντον κατά την περίοδο 2009 έως το 2013.

Οι άνθρωποι που «τρέχουν»την προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον φοβούνται ότι το ζήτημα αυτό θα επισκιάσει τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, ο οποίος ολοκληρώνεται με τις εκλογές της μεθεπόμενης Τρίτης, 8 Νοεμβρίου, γι' αυτό και οι Δημοκρατικοί πιέζουν τη διοίκηση του FBI, προκειμένου να αποκαλύψει άμεσα λεπτομέρειες για τα αναφερόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Η σχετική αποκάλυψη για τα (νέα) ηλεκτρονικά μηνύματα έγινε σε επιστολή του Κόμεϊ που έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο Κογκρέσο, προκαλώντας την αντίδραση του ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ, ο οποίος σε επιστολή που απέστειλε χθες (30/10) προς τον Κόμεϊ, τον κατηγορεί για παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας (Hatch Act), η οποία απαγορεύει τη χρήση ομοσπονδιακής κυβερνητικής θέσης προκειμένου να επηρεαστεί η εκλογική διαδικασία.