ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νεκρός Τούρκος στρατιώτης σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Νεκρός Τούρκος στρατιώτης σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με ρουκέτα στη Συρία, η οποία αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου, ο στρατιώτης αυτός υποστήριζε επιχειρήσεις των Σύρων ανταρτών που πρόσκεινται στην Άγκυρα εναντίον του ΙΚ. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο πού ακριβώς έγινε η επίθεση.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε 12 τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο έδαφος της Συρίας, αφότου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια επιχείρηση με στόχο να εκδιωχθούν το ΙΚ και άλλες οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί εχθρικές από την περιοχή των συνόρων των δύο κρατών την 24η Αυγούστου.

Οι περισσότεροι από τους στρατιώτες αυτούς έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις των τζιχαντιστών, ενώ ένας στρατιώτης βρήκε το θάνατο σε μια επίθεση που η Άγκυρα αποδίδει στην κουρδική ένοπλη οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η τουρκική κυβέρνηση έστειλε δεκάδες άρματα μάχης, πυροβόλα και εκατοντάδες στρατιώτες στη βόρεια Συρία για να βοηθήσει Σύρους αντάρτες να καταλάβουν εδάφη και να σταματήσουν την προέλαση των YPG προς δυσμάς.

Σχετικές ειδήσεις