Κάμερον: Η εκλογή της Λεπέν θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα για την Ευρώπη

Newsroom Newsroom

Κάμερον: Η εκλογή της Λεπέν θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα για την Ευρώπη

Παράλληλα συνεχίζει να τάσσεται ύπερ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι αν εκλεγεί η Μαρίν Λεπέν στη γαλλική προεδρία στις εκλογές του Μαϊου του 2017 θα πρόκειται για «ένα βαρύ πλήγμα» για την Ευρώπη και εξέφρασε την ελπίδα να εκλεγεί κάποιος υποψήφιος ενός από τα παραδοσιακά κόμματα.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι η πρόσφατη άνοδος «αντισυστημικών, λαϊκιστικών και αρκετά εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων» στη δυτική Ευρώπη δεν σηματοδοτεί το τέλος της παγκοσμιοποίησης, αλλά προειδοποίησε για την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί μία «σημαντική διόρθωση» για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και πολιτιστικές προκλήσεις.

«Αν η Γαλλία εξέλεγε την Μαρίν Λεπέν, αυτό θα ήταν σαφώς ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο», δήλωσε σε διάσκεψη που οργάνωσε η εφημερίδα Hindustan Times στο Νέο Δελχί.

Όπως είπε, η ζήτηση και τα οφέλη από το ελεύθερο εμπόριο, την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, την εξειδίκευση, την τεχνολογία και την καινοτομία δεν χάνονται. «Αλλά πρέπει να καταλάβουμε εις βάθος αυτά που έχουν συμβεί και που έχουν προκαλέσει τα γεγονότα τα οποία έχετε δει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο τον τελευταίο αυτό χρόνο», πρόσθεσε.

Πράλληλα, επανέλαβε τη σημαντική αξία της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν η Βρετανία παρέμενε στην ΕΕ. Οι γείτονές μας, οι εταίροι μας, οι φίλοι, οι σύμμαχοί μας κι εγώ θέλαμε να παραμείνουμε στην αίθουσα όταν λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν εμάς και την ήπειρό μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved