ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη τραγωδία στις ΗΠΑ: Φόβοι για τουλάχιστον 80 νεκρούς από πυρκαγιά σε πάρτι (Pics+Vid)

Μεγάλη τραγωδία στις ΗΠΑ: Φόβοι για τουλάχιστον 80 νεκρούς από πυρκαγιά σε πάρτι (Pics+Vid)

Οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη στη διάρκεια ενός πάρτι στις 2 Δεκεμβρίου, στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας, αυξήθηκαν στους 36,ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 50 άλλων.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό απωλειών ανθρώπινης ζωής από πυρκαγιά στις ΗΠΑ, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας.

Οι Aρχές αναμένουν αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς εκφράζονται φόβοι για τον εντοπισμό κι άλλων πτωμάτων στην κατεστραμμένη από τη φωτιά, αποθήκη, ενώ αγνοούνται περίπου 50 άτομα, μετά από σχετικές δηλώσεις των οικείων τους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 11:30 μ.μ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη συνοικία Φρούτβεϊλ της πόλης, μια περιοχή στην οποία κατοικούν κυρίως ισπανόφωνοι και εργάτες, αλλά και πολλοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται σε ανακαινισμένους εργοστασιακούς και αποθηκευτικούς χώρους.

Η αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης Τερίζα Ντελότς Ριντ δήλωσε πως η πυρκαγιά ήταν η χειρότερη που έχει δει σ' όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της.

Ο Ρέι Κέλι, εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας επισήμανε ότι αδιευκρίνιστος αριθμός πτωμάτων έχει εντοπιστεί μέσα στο απανθρακωμένο κτήριο, όμως δεν έχει καταστεί δυνατό να περισυλλεγούν.

Πολλά από τα θύματα είναι νέοι άνθρωποι, εικοσάρηδες ή τριαντάρηδες, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Το πάρτι με ηλεκτρονική μουσική γινόταν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, που είχε μόνο δύο εξόδους. Μια αυτοσχέδια σκάλα στο εσωτερικό, η μοναδική που υπήρχε, φαίνεται πως ήταν κατασκευασμένη από παλέτες.

Η οροφή της αποθήκης κατέρρευσε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου στη διάρκεια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις Αρχές, και τμήματα του δευτέρου ορόφου υποχώρησαν και έπεσαν στον πρώτο όροφο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις