ΚΟΣΜΟΣ

Νέος πύργος αποκαλύπτει τον κρυμμένο κόσμο του Αβαείου του Ουέστμινστερ

Νέος πύργος αποκαλύπτει τον κρυμμένο κόσμο του Αβαείου του Ουέστμινστερ

Ένας νέος πύργος από δρυ, πέτρα και γυαλί που κατασκευάζεται στο υπερώο του 13ου αιώνα του Αβαείου του Ουέστμινστερ, θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στους θησαυρούς που υπάρχουν στον χώρο αυτό, ο οποίος μετατρέπεται σε μουσείο.

Ο νέος πύργος θα είναι το πρώτο μεγάλο πρόσθετο στοιχείο στη γοτθικού ρυθμού εκκλησία τα τελευταία 270 και πλέον χρόνια. Θα έχει έναν ανελκυστήρα και ελικοειδή σκάλα που θα οδηγούν τους επισκέπτες στις νέες γκαλερί, 21 μέτρα πάνω από το δάπεδο του Αβαείου.

Η πρώτη επίσημη απεικόνιση του πύργου - μια υδατογραφία - δείχνει πώς η κατασκευή αυτή, που θα ανοίξει για το κοινό το 2018, δεν θα διακρίνεται στην εξωτερική όψη της υπάρχουσας εκκλησίας, καθώς είναι καταχωνιασμένη εκεί όπου υπήρχε, τη δεκαετία του 1950, ένας χώρος για τουαλέτες.

Ο πύργος θα οδηγεί στις Queen’s Diamond Jubilee Galleries, όπως θα ονομαστούν προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ, οι οποίες κατασκευάζονται σε μια εσωτερική στοά ψηλά στην εκκλησία που ήταν κρυμμένη για το κοινό 700 και πλέον χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις