ΚΟΣΜΟΣ

Η Deutsche Bank παραδέχτηκε ότι παραπλανούσε συστηματικά πελάτες σε «dark pools»

Η Deutsche Bank παραδέχτηκε ότι παραπλανούσε συστηματικά πελάτες σε «dark pools»

Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 37 εκατ. δολ. προς τις αμερικανικές αρχές, παραδεχόμενη ότι παραπλανούσε πελάτες της σε συναλλαγές σε πλατφόρμες dark pools.

Η τράπεζα παραδέχεται παραβιάσεις νόμων σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο επί δύο έτη, αφού παρέλειπε να αντιμετωπίσει γνωστά σε εκείνη τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα συναλλαγών της σε dark pools, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και τον Γενικό Εισαγγελέα Νέας Υόρκης Eric Schneiderman.

"Παραπλανητικές πρακτικές που εξαπατούν τους επενδυτές δεν θα γίνουν ανεκτές" τόνισε ο Schneiderman. "Ηλεκτρονικά συστήματα που ωθούν τους επενδυτές σε διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των dark pools, είναι μέρος της σύγχρονης διαπραγμάτευσης μετοχών και οι τράπεζες που προωθούν αυτές τις δυνατότητες οφείλουν να το πράξουν με ειλικρίνεια".

Να σημειωθεί ότι τα dark pools, είναι εργαλεία που είχαν ενεργοποιήσει οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες για να περνάνε τις μεγάλες αγοραπωλησίες μετοχών και κάθε είδους τίτλων έξω από τις οργανωμένες χρηματιστηριακές αγορές.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων