Γιατί η Bundesbank ξαναγυρίζει όλο τον χρυσό πίσω στη Γερμανία;

Newsbomb

Γιατί η Bundesbank ξαναγυρίζει όλο τον χρυσό πίσω στη Γερμανία;

Ειδήσεις | Γερμανία: Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία η επιχείρηση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της χώρας (Bundesbank) να επαναπατρίσει μέσα στο 2016 μεγαλύτερο μέρος του αποθεματικού χρυσού της χώρας από ό,τι σχεδίαζε.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία ενώ αποκάλυψε ότι η Τράπεζα προσανατολίζεται στην επάνοδο στη χώρα του μισού και πλέον αποθέματός της σε χρυσό.

«Φέραμε πίσω στη Γερμανία ξανά πολύ περισσότερο χρυσό το 2016 από ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά. Πλέον, σχεδόν το μισό απόθεμα χρυσού βρίσκεται στη Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά ο Βάιντμαν στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντός της Γερμανίας φυλάσσονται σήμερα περίπου 1.600 τόνοι χρυσού και η ποσότητα αυτή αναμένεται να αυξηθεί στους 1.700 τόνους ως το 2020.

«Η Μπούντεσμπανκ θα έχει ολοκληρώσει τη σχεδιαζόμενη μετακίνηση συντομότερα του προβλεπόμενου», φέρεται να είπε ο Βάιντμαν στην Bild.

Το ερώτημα, ωστόσο, που προκύπτει είναι γιατί η Bundesbank αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Η απάντηση κρύβεται στην αμφισβήτηση που είχαν εκφράσει αρκετοί εντός της Γερμανίας ότι ο χρυσός υπάρχει πραγματικά ακόμη, εξωθώντας το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα να δημοσιοποιήσει μια μακροσκελή λίστα με τις λεπτομέρειες για το αποθεματικό του το 2015.

Άλλωστε, με το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρωζώνη, πολλοί Γερμανοί είχαν εκφραστεί υπέρ του επαναπατρισμού του αποθεματικού της Bundesbank σε χρυσό (3.381 τόνοι) και της φύλαξής του εντός της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία κατέχει μέχρι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved