ΚΟΣΜΟΣ

«Πήγαινε για ύπνο αγάπη μου»: Ραγίζουν καρδιές τα τελευταία μηνύματα των επιβατών του Τουπόλεφ

«Πήγαινε για ύπνο αγάπη μου»: Ραγίζουν καρδιές τα τελευταία μηνύματα των επιβατών του Τουπόλεφ

Ειδήσεις | Αεροπορική τραγωδία στο Σότσι: «Πηγαίνετε για ύπνο αγάπες μου. Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει η πτήση». Αυτό ήταν ένα από τα γραπτά μηνύματα που απέστειλε ο 30χρονος μουσικός Ντμίτρι Λιτβιάκοφ στη γυναίκα του και το παιδί του.

Ο ίδιος λίγες ώρες αργότερα θα έχανε τη ζωή του στη μοιραία πτήση του στρατιωτικού Τουπόλεφ (TU-154) που συνετρίβη ανήμερα τα Χριστούγεννα στη Μαύρη Θάλασσα και μετέφερε 92 επιβάτες, ενώ κατευθυνόταν στην Λαττάκεια της Συρίας.

Λίγο πριν τη συντριβή, ο Λιτβιάκοφ έγραψε το τελευταίο του μήνυμα προς τη γυναίκα του: «Θα ανεφοδιαστούμε στο Σότσι. Εκεί κατευθυνόμαστε τώρα. Σ’ αγαπώ».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Today, η μητέρα του μουσικού Αλεξάντρ Στούκο, θύμα επίσης του μοιραίου Τουπόλεφ, δήλωσε πως η ίδια δεν ήθελε ο γιος της να ταξιδέψει στη Συρία.

«Ήταν το μοναδικό ταξίδι που του ζήτησα να μην κάνει. Τον παρακαλούσα για μία εβδομάδα να μην πετάξει», είπε συντετριμμένη η Νίνα Φεντόροβα Στούκο στο ρωσικό πρακτορείο.

«Το αεροπλάνο του Σάσα συνετρίβη...»

Η ίδια, με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για τον γιο της: «Ήταν ένας καλός, παθιασμένος και τρυφερός άνδρας».
Και πρόσθεσε: «Με κάλεσε από το αεροπλάνο και μου είπε ότι θα προσγειωνόταν στις πέντε το πρωί. Μου υποσχέθηκε ότι θα μου στείλει μήνυμα. Περίμενα μέχρι τις πέντε και τίποτα. Τότε τον κάλεσα εγώ, αλλά το τηλέφωνό του έλεγε πως δεν είναι διαθέσιμος. Δεν ήξερα τίποτα μέχρι που η κόρη μου μου τηλεφώνησε το πρωί και μου είπε ότι το αεροπλάνο με το οποίο πετούσε ο Σάσα συνετρίβη».

«Οι πιο φιλήσυχοι άνθρωποι πέθαναν. Μουσικοί, τραγουδιστές που δεν είχαν σχέση με τον πόλεμο, αλλά απλώς τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια με τις όμορφες φωνές τους», συμπλήρωσε η μητέρα του θύματος και πρόσθεσε: «Ήταν άξιοι άνθρωποι. Ήταν η περηφάνια της Ρωσίας και τώρα όλη η μπάντα σκοτώθηκε».

Στο Russia Today μίλησε και ο καλύτερος φίλος ακόμη ενός θύματος, του Εβγκένι Μπουλότσνικοφ. «Είναι μια τραγωδία. Χαθήκαν τόσοι νέοι άνθρωποι, άφησαν πίσω τους γυναίκες και παιδιά».

Σχετικές ειδήσεις