ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Μάικλ: Η απίστευτη ιστορία του «Last Christmas» - Γράφτηκε για το… Πάσχα!

Τζορτζ Μάικλ: Η απίστευτη ιστορία του «Last Christmas» - Γράφτηκε για το… Πάσχα!

Το «Last Christmas» του Τζορτζ Μάικλ είναι ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ για τα Χριστούγεννα, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει γερμανικό δημοσίευμα, ίσως να… κλάπηκε από το Πάσχα!

Το video-clip του τραγουδιού κυκλοφόρησε πριν από 32 ολόκληρα χρόνια, στις 3 Δεκεμβρίου του 1984. Το στόρι του ήταν το όνειρο ίσως κάθε ανθρώπου για τη συγκεκριμένη περιοχή: Χριστούγεννα σε ενοικιαζόμενο σπίτι, στις χιονισμένες Άλπεις της Ελβετίας, με τους καλύτερούς σου φίλους!

Τι και αν κόστισε μάλιστα λίγο πάνω από 60.000 λίρες, το video-clip, όπως και το τραγούδι, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό.

Το βιντεοκλίπ που συνόδευε το τραγούδι έδειχνε τα μέλη των Wham, George Michael και Andrew Ridgeley, να πηγαίνουν διακοπές με τις συντρόφους τους σε ένα χειμερινό καταφύγιο, για σκι. Τις εντυπώσεις έκλεβε μια πανέμορφη νεαρή κοπέλα, με μαύρα σγουρά μαλλιά και υπέροχο χαμόγελο, για την οποία ο George Michael τραγουδούσε πόσο υπέροχα είχε περάσει τα… last Christmas μαζί της.

Η νεαρή, η Kathy Hill, ήταν μοντέλο εκείνη την εποχή, ενώ σήμερα συνεχίζει να δουλεύει στη βιομηχανία της μόδας έχοντας πάρει μέρος σε διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων εταιριών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως αν και τραγούδι των Wham, τα δικαιώματά του κατέχει εξ’ ολοκλήρου ο George Michael

Ακόμα και σήμερα, μάλιστα, το Last Christmas αποτελεί σήμα… κατατεθέν των Χριστουγέννων. Αν και υπήρξε πάντως το πιο εμπορικό single όλων των εποχών στη Αγγλία, δεν βρέθηκε ποτέ στην κορυφή. Ακόμα και τη χρονιά που κυκλοφόρησε, σκαρφάλωσε μέχρι στο Νο 2 παραμένοντας για 13 βδομάδες στη λίστα των πιο εμπορικών τραγουδιών.

Και αυτό γιατί ίσως να έπιασαν (λίγο) οι… κατάρες του Πάσχα!

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της FAZ, το επικό κομμάτι γράφτηκε αρχικά για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και όχι των Χριστουγέννων!

Η δισκογραφική εταιρεία επιθυμούσε όμως ένα ραδιοφωνικό χιτ για τα Χριστούγεννα και έτσι ο διάσημος σταρ αναγκάστηκε απλά να αλλάξει το Easter σε Christmas!

Η φημολογία αυτή δεν έχει πάντως επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή…

Σχετικές ειδήσεις