ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας - Συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας - Συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη:Τεράστια επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (2/1) -Πληροφορίες αναφέρουν για σύλληψη του υπόπτου ο οποίος πήδηξε από το μπαλκόνι του κτηρίου για να διαφύγει και τραυματίστηκε - Τον είχαν καταδιώξει με ελικόπτερα σε κτήριο όπου είχε «ταμπουρωθεί».

Η τεράστια αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Zeytinburnu της Κωνσταντινούπολης, μόλις μερικά λεπτά μακριά από το αιματοβαμμένο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, όπου ο μακελάρης είχε θερίσει με το καλάσνικοφ του 39 αθώες ψυχές.

Η αντιτρομοκρατική περικύκλωσε ένα συγκεκριμένο σπίτι στο οποίο είχε καταφύγει ο ύποπτος και στη συνέχεια εισέβαλε, ενώ ο ίδιος πήδηξε από το μπαλκόνι του κτηρίου για να διαφύγει της σύλληψης.

Κάτοικος ειδοποίησε τις Αρχές πως είδε το δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο club «Reina» με τους 39 νεκρούς, να κινείται στην γειτονιά του.

reina

Όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αμέσως δόθηκε εντολή να σηκωθεί ελικόπτερο της αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσει γρήγορα τον ύποπτο.

kon drasths

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την Τουρκική αστυνομία.

Αυτόν ψάχνουν οι τουρκικές Αρχές

Νέο βίντεο-ντοκουμένο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον μακελάρη του Ρέινα να συνομιλεί ψύχραιμα με άλλους ανθρώπους.

Οι Αρχές της Τουρκίας μετά την γκάφα με τις λάθος φωτογραφίες, βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη με νέο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει πεντακάθαρα το ψυχρό πρόσωπο του δολοφόνου.

Ο μακελάρης πιάστηκε από την κάμερα πριν πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του, με την μαζική δολοφονία των 39 ανθρώπων στο νυχτερινό κέντρο Ρείνα, κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου του, όταν ταξίδεψε για την Τουρκία.

Το πρόσωπο του δράστη φαίνεται καθαρά και διακρίνεται η ψυχραιμία αλλά και η ψυχρότητα του, ενώ το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, διορθώνοντας το λάθος από την προηγούμενη ημέρα που έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία λάθος ανθρώπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο μακελάρης κατάγεται είτε από τη μουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Κίνας, είτε από το Αφγανιστάν ή την Τσετσενία ή το Καζακστάν ή το Ουζμπεκιστάν, ενώ εκτιμάται ότι είναι περίπου 25 χρονών και θα μπορούσε να είναι μέλος του ίδιου πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που εξαπέλυσε την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 28 Ιουλίου 2016 σκοτώνοντας συνολικά 45 άτομα.

Διαβάστε επίσης: Νέες φωτογραφίες του δράστη - 8 συλλήψεις για το αιματοκύλισμα στο Ρέινα

Σχετικές ειδήσεις