ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νεαρός χαστούκισε τον Βαλς σε προεκλογική επίσκεψη (vid)

Γαλλία: Νεαρός χαστούκισε τον Βαλς σε προεκλογική επίσκεψη (vid)

Το περιστατικό έχει γίνει πρώτη είδηση στη Γαλλία απόψε.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο Μανουέλ Βαλς, δέχτηκε επίθεση από νεαρό άνδρα στην πόλη Λαμπάλ, της Βρετάνης, στη βορειοδυτική Γαλλία.

Ο 54χρονος Βαλς, που περνούσε δίπλα από μια ομάδα ανθρώπων στην πόλη Λαμπάλ, έπειτα από μια επίσκεψη στο δημαρχείο, εμφανίζεται αρχικά να ανταλλάσσει χειραψία με το νεαρό, ο οποίος του λέει κάτι και κατόπιν φαίνεται να τον χαστουκίζει.

Καθώς ο Βαλς κάνει πίσω για να αποφύγει το χτύπημα, ένας σωματοφύλακας αρπάζει το νεαρό, κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα, τον σπρώχνει σε έναν φράκτη και τον ρίχνει στο έδαφος, σύμφωνα με το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Ο Βαλς, ο οποίος είναι υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής για το χρίσμα της Αριστεράς ενόψει των προεδρικών εκλογών, δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί στο περιστατικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε δημοσιογράφους λίγο μετά το περιστατικό: «Ποτέ μου δεν φοβόμουν να έλθω σε επαφή με τους Γάλλους πολίτες. Η Δημοκρατία δεν ισοδυναμεί ποτέ με τη βία». Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, ο νεαρός ηλικίας περίπου 20 ετών βρίσκεται υπό κράτηση.

Δείτε το βίντεο!