ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πέταξαν αλεύρι στον Μανουέλ Βαλς στο Στρασβούργο (vid)

Ο Βαλς βρισκόταν στην πόλη της βόρειας Γαλλίας στο πλαίσιο της εσωκομματικής προεκλογικής του εκστρατείας και δέχθηκε την επίθεση έξω από τοπικό καφέ.

Αλεύρι πέταξε νεαρός άνδρας στον τέως πρωθυπουργό της Γαλλίας και υποψήφιο για το χρίσμα της Κεντροαριστεράς εν όψει προεδρικών εκλογών Μανουέλ Βαλς, στο Στρασβούργο.

Ο άνδρας φώναξε, πριν πετάξει το αλεύρι: «Δεν ξεχνάμε το 49.3». Πρόκειται για το άρθρο του συντάγματος της Γαλλίας το οποίο χρησιμοποίησε η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς προ μηνών για να περάσει τη μεταρρύθμισή της στα εργασιακά χωρίς να λάβει την ψήφο της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας.

Ο Βαλς έχει δηλώσει πως θα ήθελε το συγκεκριμένο άρθρο να χρησιμοποιείται μόνο όταν πρόκειται για τον κρατικό προϋπολογισμό. Αλλά για να αλλάξει η συγκεκριμένη διάταξη θα χρειαστεί αναθεώρηση του Συντάγματος, οποία απαιτεί ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πιθανόν ένα δημοψήφισμα.

«Πολύ ωραίο ταξίδι στο Στρασβούργο: μερικά γραμμάτια αλεύρι αλλά πολλά κιλά χαμόγελα», χαριτολόγησε ο Βαλς στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια εκστρατεία στην οποία δεν συμβαίνει τίποτα. Δεχθήκαμε μια μικρή βομβιστική επίθεση με αλεύρι χωρίς γλουτένη», αστειεύτηκε μιλώντας σε έναν άλλο σταθμό της περιοδείας του ο Μανουέλ Βαλς αργότερα.

Δείτε το βίντεο!

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER