Αφγανιστάν: Αστυνομικός που εντάχθηκε στους Ταλιμπάν σκότωσε 11 συναδέλφους του

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Αφγανιστάν: Αστυνομικός που εντάχθηκε στους Ταλιμπάν σκότωσε 11 συναδέλφους του

Ένας Αφγανός αστυνομικός που εντάχθηκε στους Ταλιμπάν σκότωσε 11 συναδέλφους του σε ένα σημείο ελέγχου στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη (28/2) αξιωματούχοι της ασταθούς αυτής περιοχής στο νότιο Αφγανιστάν.

«Ένας αστυνομικός που συνδέεται με τους Ταλιμπάν πυροβόλησε εναντίον έντεκα συναδέλφων του σκοτώνοντάς τους όλους. Στη συνέχεια έφυγε από το σημείο ελέγχου, παίρνοντας μαζί του όλα τα όπλα και τα πυρομαχικά», δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή στη Λάσκαρ Γα που έγινε «από μέσα».

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, που με δυσκολία αντιμετωπίζουν τους Ταλιμπάν, δεν είναι σε θέση να προλαμβάνουν τέτοιες επιθέσεις, καθώς ήδη βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση εξαιτίας των απωλειών ρεκόρ που κατέγραψαν την περσινή χρονιά και των μαζικών λιποταξιών.

Η Λάσκαρ Γα, μια από τις τελευταίες πόλεις της επαρχίας Χελμάντ που βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο, ήταν στόχος επανειλημμένων επιθέσεων από τους Ταλιμπάν. Η εντατικοποίηση των μαχών στην επαρχία αυτή ανάγκασε πέρυσι χιλιάδες κατοίκους της να αναζητήσουν καταφύγιο στη Λάσκαρ Γα.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές εκτιμήσεις, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν λιγότερο από το 60% του εδάφους της χώρας, με τους Ταλιμπάν να έχουν υπό τον έλεγχό τους περίπου το 10% και το υπόλοιπο να το διεκδικούν οι δύο πλευρές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved