ΚΟΣΜΟΣ

O ανατρεπτικός Banksy «ξαναχτύπησε» και στέλνει καυστικό μήνυμα για το Brexit (Pics)

O ανατρεπτικός Banksy «ξαναχτύπησε» και στέλνει καυστικό μήνυμα για το Brexit (Pics)

Brexit: Σ' έναν δρόμο της παράκτιας πόλης Ντόβερ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, στην οδό Γιορκ, εντοπίστηκε μια τοιχογραφία χθες το πρωί (8/5). Δεν πέρασε πολύ ώρα έως ότου ο Banksy αποκάλυψε αυτό που ήταν στο μυαλό όλων. Ότι ήταν το δικό του χέρι πίσω απ' το έργο.

Ένας ζωγράφος, με σφυρί και καλέμι, ανεβασμένος σε μια σκάλα, αφαιρεί λίγο λίγο ένα από τ' αστέρια της σημαίας της ΕΕ.

Πρόκειται για προφανή πολιτική δήλωση. Δήλωση που έχει να κάνει με το Brexit. Και δεν είναι τυχαία η επιλογή της πόλης: οι κάτοικοι του Ντόβερ, στο δημοψήφισμα, ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ένωση (40.410 υπέρ της εξόδου, 24.606 κατά).

Η χρονική σύμπτωση της τελευταίας παρέμβασης του Bansky στο αστικό περιβάλλον με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία είναι επίσης ευτυχής: οι Γάλλοι, τη Κυριακή, υπερφήφισαν τον Εμανιέλ Μακρόν, αντίπαλο της αντιευρωπαΐστριας Μαριν Λεπέν.

ΥΓ. Πολλοί σχολιάζουν το ότι δεν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία της τελευταίας παρέμβασης του Banksy. Κάποιοι το απέδωσαν στη σκαλωσιά που είχε τοποθετηθεί για την υλοποίηση του έργου. Επίσης, γίνονταν οικοδομικές εργασίες εκεί γύρω. Κανείς δεν ξέρει.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: Banksy.co.uk, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις