ΚΟΣΜΟΣ

Στο τελευταίο προπύργιο του Καντάφι οι εξεγερμένοι

Στο τελευταίο προπύργιο του Καντάφι οι εξεγερμένοι
Στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ κατευθύνονται σήμερα οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών με ένα από τα μέλη τους να δηλώνει ότι σχεδιάζουν να καταλάβουν την πόλη...

Στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ κατευθύνονται σήμερα οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών με ένα από τα μέλη τους να δηλώνει ότι σχεδιάζουν να καταλάβουν την πόλη, ένα από τα τελευταία οχυρά του ανατραπέντα Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

"Λάβαμε εντολές από τους διοικητές μας και θα μπούμε σήμερα στην Μπάνι Ουαλίντ από διαφορετικά σημεία," είπε στο Ρόιτερς ο αντικαθεστωτικός Μοχάμαντ Τζουαϊντα από ένα εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορείως της πόλης.

"Σχεδιάζαμε να το πράξουμε ούτως ή άλλως, αλλά οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν αυτή την επίθεση για να αποτρέψουν την προέλασή μας. Νόμιζαν ότι θα τραπούμε σε φυγή, είναι δειλοί. Έχουμε περί τους χίλιους μαχητές εδώ σήμερα," είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι (οι αντικαθεστωτικοί) δεν θα χρησιμοποιήσουν βαρέα όπλα γιατί "δεν θέλουν να βλάψουν τους αμάχους."

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Καντάφι εκτόξευσαν ρουκέτες στην Μπάνι Ουαλίντ και έπληξαν ένα εργοστάσιο, το οποίο χρησιμοποιείται και ως νοσοκομείο εκστρατείας. Οι γιατροί που εργάζονται εκεί είπαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με βαρέα όπλα και ένας μεγάλος αριθμός αντικαθεστωτικών κατεδίωξε τους δράστες της επίθεσης.