ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοβαμμένη Παρασκευή στη Συρία

Αιματοβαμμένη Παρασκευή στη Συρία
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, στις επιχειρήσεις καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας...

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, στις επιχειρήσεις καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Σε χωριό της επαρχίας Ντεράα, έξι αγρότες έχασαν τη ζωή τους, μετά από εισβολή του συριακού στρατού. Η επίθεση των ανδρών του καθεστώτος Άσαντ σημειώθηκε λίγο πριν από την προσευχή της Παρασκευής, για να αντιμετωπίσει λιποτάκτες. Ένα τανκ άνοιξε πυρ στοχεύοντας τον μιναρέ ενός τεμένους, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν γύρω από την πόλη Χάμα και στην Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, μία περιοχή κοντά στην Τουρκία, αναφέρουν οργανώσει ακτιβιστών.

Άλλοι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ένα 12χρονο αγόρι, σκοτώθηκαν επίσης στα περίχωρα της Δαμασκού και τη Χομς.

Παράλληλα, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Στραυρού (CICR) καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις εναντίον των ιατρικών υπηρεσιών στη Συρία, καθώς ασθενοφόρα και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής έχουν γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων.

«Είναι απαράδεκτο εθελοντές που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές άλλων ανθρώπων να σκοτώνονται», δήλωσε η Μπεατρίς Μεγκεβάν-Ρογκό, υπεύθυνη του CICR για τις επιχειρήσεις στη Μέση και την Εγγύς Ανατολή.

Ένας εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού υπέκυψε χθες Πέμπτη μετά τον τραυματισμό που υπέστη πριν μία εβδομάδα εν ώρα εργασίας.