ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Έως 50.000 οι άμαχοι εγκλωβισμένοι στη Ράκα

ΟΗΕ: Έως 50.000 οι άμαχοι εγκλωβισμένοι στη Ράκα

Τριάντα έως πενήντα χιλιάδες άμαχοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στη Ράκα, κυριότερο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, την οποία προσπαθούν να ανακαταλάβουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) που μάχονται κατά των τζιχαντιστών, ανέφερε την Τρίτη (11/7) ο ΟΗΕ.

«Ο ΟΗΕ εκτιμά πως 30.000 έως 50.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη Ράκα», έναντι σχεδόν 100.000 στα τέλη Ιουνίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι αριθμοί αυτοί είναι επισφαλείς λόγω προβλημάτων πρόσβασης.

Καθώς στην πόλη τα αποθέματα νερού, φαρμάκων και άλλων βασικών αγαθών εξαντλούνται, η ανθρωπιστική κατάσταση «επιδεινώνεται ραγδαία», προειδοποιεί η UNHCR, που εκτιμά πως «είναι επιτακτική ανάγκη οι εγκλωβισμένοι άμαχοι να μπορέσουν να εξέλθουν από την πόλη με ασφάλεια».

Η υπηρεσία του ΟΗΕ ανακοίνωσε επίσης ότι δημιούργησε έναν νέο διάδρομο προκειμένου να αποσταλεί βοήθεια από το Χαλέπι στο Καμιτσλί (βορειοανατολικά της Ράκα) ώστε να παρασχεθεί ανθρωπιστική αρωγή σε περίπου 430.000 ανθρώπους στην επαρχία Ράκα.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις