ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Δεν έχω αποφασίσει αν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας το 2018

Πούτιν: Δεν έχω αποφασίσει αν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας το 2018

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εκμυστηρεύτηκε σήμερα ότι αισθάνεται σαν ένας «συνηθισμένος άνθρωπος» που του αρέσει να διαβάζει ιστορικά μυθιστορήματα και να ακούει Μότσαρτ, όμως η δουλειά του «δεν είναι σαν τις άλλες».

«Ξέρετε, θεωρώ ότι είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος», είπε ο Πούτιν σε μια συνάντηση που είχε με νέους ηλικίας 10-17 ετών, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό κανάλι NTV. «Ασφαλώς, πρέπει να πω ότι κάνω μια δουλειά που δεν είναι σαν τις άλλες αλλά ζω μια φυσιολογική ζωή, συνηθισμένη», διαβεβαίωσε κατά την τρίωρη αυτή «συνέντευξη» που δόθηκε σε ένα κέντρο για χαρισματικά παιδιά στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, που εμφανίστηκε χαλαρός, με καθημερινό ντύσιμο και χωρίς γραβάτα, είπε ότι προσπαθεί να τηρεί καθημερινά ένα πρόγραμμα που του επιτρέπει «να έχει χρόνο για να ακούει μουσική, να αθλείται και να κρατάει επαφή με τους φίλους του».

«Ζούσα κατ' αυτόν τον τρόπο πολύ πριν γίνω πρόεδρος. Και ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα, εκτός από κάποια που συνδέονται με τα προεδρικά καθήκοντα», τόνισε. «Μου αρέσει το διάβασμα, κυρίως τα ιστορικά μυθιστορήματα ακούω πάντα με ευχαρίστηση κλασική μουσική, Μπαχ, Μπετόβεν, Μότσαρτ. Ίσως, πάνω απ' όλα, Μότσαρτ», συνέχισε.

Όπως είπε στα παιδιά, οι τρεις αξίες που εκτιμά είναι «η ίδια η ζωή, η αγάπη και η ελευθερία».

Σε καθημερινή βάση πάντως τελειώνει τη δουλειά του «τόσο αργά» που το μόνο που σκέφτεται είναι «να πέσει στο κρεβάτι το συντομότερο δυνατόν» και όχι να περάσει την ώρα του στο Instagram, είπε, εξηγώντας στα παιδιά ότι δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου το διαδίκτυο.

Όσον αφορά το αν θα είναι υποψήφιος και πάλι για την προεδρία της Ρωσίας, στις εκλογές του 2018, κράτησε τα χαρτιά του κλειστά: «Δεν το έχω αποφασίσει ακόμη. Υπάρχει χρόνος μέχρι να ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία, θα δούμε», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις