ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Κατάρρευση κτηρίου με δύο νεκρούς - Αγωνιώδεις έρευνες για επιζώντες

Ινδία: Κατάρρευση κτηρίου με δύο νεκρούς - Αγωνιώδεις έρευνες για επιζώντες

Κτήριο κατέρρευσε σήμερα Πέμπτη (30/08) στη Μουμπάι (Βομβάη) της Ινδίας, μετά από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχοπτώσεων.

Περισσότερους από 30 ανθρώπους αναζητούν οι διασώστες, φοβούμενοι ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε στη Μουμπάι, στις 08:40 (ώρα Ινδίας, 06:10 ώρα Ελλάδας).

Ένα πτώμα έχει ήδη εντοπιστεί, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώ ένας ακόμη άνθρωπος που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια πέθανε λίγη ώρα αργότερα, στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Οκτώ επιζώντες έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής, δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εννέα οικογένειες ζούσαν στο πενταώροφο κτήριο αυτό που βρίσκεται στη συνοικία Ντόνγκρι της Μουμπάι, μια περιοχή με στενούς δρόμους και πολλά κτίρια πολλά εκ των οποίων είναι έως και 100 ετών.

«Σαράντα άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι εγκλωβισμένοι και μια 43μελής ομάδα διεξάγει επιχείρηση για τη διάσωσή τους», ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδίας (NDRF).

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις -που πλήττουν την Ινδία, όπως και το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ και έχουν προκαλέσει τον θάνατο 1.200 ανθρώπων- ευθύνονται για την κατάρρευση του κτιρίου.

Οι καταρρεύσεις κτηρίων δεν είναι σπάνιες στην Ινδία, κυρίως στη διάρκεια της εποχής των μουσώνων εξαιτίας της κακής κατασκευής των κτηρίων.

Πηγή φωτογραφιών: Twitter

Σχετικές ειδήσεις