ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ μπορούν να κυνηγήσουν και παιδιά κάτω των 10 ετών

Στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ μπορούν να κυνηγήσουν και παιδιά κάτω των 10 ετών

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών θα μπορούν από το Σάββατο να πάρουν το κυνηγετικό τους όπλο και να πάνε για κυνήγι στην ύπαιθρο της Πολιτείας του Ουισκόνσιν. Με κάθε νομιμότητα.

Ο νέος νόμος - ένας από τους πιο χαλαρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες - ψηφίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη αυτής της βόρειας Πολιτείας, Σκοτ Γουόκερ.

Πολλές αμερικανικές Πολιτείες επιτρέπουν στα παιδιά να κυνηγούν υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα, αλλά οι περισσότερες απαιτούν ένα παιδί να είναι τουλάχιστον 12 ετών.

Η νέα νομοθεσία του Ουισκόνσιν αφαιρεί το όριο ηλικίας των 10 ετών, επιτρέποντας σε κάθε παιδί κάθε ηλικίας να κουβαλά όπλο κυνηγιού αν συνοδεύεται από έμπειρο ενήλικα κυνηγό.

Το ισχυρό λόμπι όπλων NRA και η περιφερειακή οργάνωση κυνηγών αρκούδων προώθησαν αυτή την νομοθεσία ως μέσο μεταφοράς παραδόσεων οικογενειακού κυνηγιού.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο την ημέρα της έναρξης του κυνηγιού ελαφιού.

«Το 14χρονο κορίτσι μου με συνοδεύει στο κυνήγι από τότε που βρισκόταν σε παιδικό κάθισμα», δήλωσε ο Ρομπ Στάφσολτ, από τους συντάκτες του νομοσχεδίου.

«Έμαθα να χειρίζομαι με προσοχή το τουφέκι που είχα στα χέρια μου, βλέποντας τους ανθρώπους που με δίδαξαν να κυνηγούν», πρόσθεσε.
Οι αντίπαλοι του νόμου έκριναν ότι ένα παιδί ηλικίας κάτω των 10 ετών απλά δεν μπορεί να χειριστεί ένα όπλο χωρίς κίνδυνο για τον ίδιο ή για άλλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ