ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γερμανία: Εκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ - Βρέθηκαν εκρηκτικά

Συναγερμός στη Γερμανία: Εκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ - Βρέθηκαν εκρηκτικά

Πανικός προκλήθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης Πότσνταμ στη Γερμανία το απόγευμα της Παρασκευής (1/12) λόγω ύποπτου αντικειμένου, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, που έσπευσαν να εκκενώσουν το χώρο.

Ένας υπάλληλος φαρμακείου ήταν ο πρώτος που ανέφερε την ύπαρξη της ύποπτη συσκευής στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο είχε τοποθετηθεί σε παιδικό καρουζέλ στην χριστουγεννιάτικη αγορά, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η συσκευή είχε μήκος 50 εκατοστά και πλάτος 40 εκατοστά. Αφότου εντοπίστηκε παραδόθηκε στο φαρμακείο, όπου έντρομος ο υπάλληλος όταν προσπάθησε να την ανοίξει εντόπισε ύποπτα καλώδια να προεξέχουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Πέτερ Μάγιτς στην Potsdamer Neueste Nachrichten.

Αργότερα η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσνταμ επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Σχετικές ειδήσεις