ΚΟΣΜΟΣ

Σε βαθιά θλίψη ο Δαλάι Λάμα

Σε βαθιά θλίψη ο Δαλάι Λάμα
Εξαιτίας προβλημάτων με την έκδοση βίζας, ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ταξίδι στην Αφρική, του Δαλάι Λάμα...

Εξαιτίας προβλημάτων με την έκδοση βίζας, ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ταξίδι στην Αφρική, του Δαλάι Λάμα.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε σήμερα στο πανεπιστήμιο του Γουιτγουότερσραντ στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου αναμενόταν να μιλήσει για τη μη βία, ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών, εξέφρασε την «βαθιά του θλίψη», δηλώνοντας «Όλα ήταν κανονισμένα. Όμως, περίμενα, περίμενα, περίμενα. Καμία απάντηση. Οπότε δεν είχα άλλη εναλλακτική από το να ακυρώσω την επίσκεψή μου. Νιώθω βαθιά θλίψη. Ελπίζω στο μέλλον να έχω την ευκαιρία να σας γνωρίσω προσωπικά».

Ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου της Νοτίου Αφρικής με την ευκαιρία του εορτασμού των 80ών γενεθλίων του, είχε καλέσει τον πνευματικό ηγέτη στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο οποίος θα λάμβανε ένα βραβείο από το ίδρυμα Γκάντι και θα πραγματοποιούσε μία ομιλία σε φοιτητές, με σκοπό την «προώθηση» της αξίας του ανθρώπου.

«Η αξία του ανθρώπου σημαίνει μία ζεστή καρδιά, γεμάτη συμπόνια, διότι αυτό πραγματικά χρειαζόμαστε», είπε ο Δαλάι Λάμα απευθυνόμενος στους φοιτητές.

Η ακύρωση του ταξιδιού του Δαλάι Λάμα, έχει προκαλέσει θύελλα επικρίσεων και η Πρετόρια κατηγορείται ότι υπέκυψε στις πιέσεις της Κίνας.