Γαλλία: Ένας νεκρός από το πέρασμα της καταιγίδας «Κάρμεν»

Γαλλία: Ένας νεκρός από το πέρασμα της καταιγίδας «Κάρμεν»

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω της κακοκαιρίας, που «χτύπησε» με μανία τη Γαλλία.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι που συνοδεύουν την καταιγίδα «Κάρμεν», είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, όταν έπεσε στο αυτοκίνητό του ένα δέντρο, στην περιοχή των Πυρηναίων.

Σήμερα Δευτέρα (01/01), η καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει, με κατεύθυνση από τα δυτικά, σχεδόν απ’ άκρου εις άκρον τη Γαλλία, στην οποία ήδη 37 διοικητικά διαμερίσματα έχουν κηρυχθεί σε «πορτοκαλί» συναργερμό για την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την χωροφυλακή, ο νεκρός είναι ένας 60χρονος, που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του κατά την πτώση του δέντρου, στο Σαν-Ζαν-Πιε-ντε-Πορ.

Η «Κάρμεν» είναι η τρίτη χειμερινή καταιγίδα που «χτυπά» τον Δεκέμβριο τη Γαλλία, μετά τις «Ανά» και «Μπρουνό». Αρχικά η έναρξη των φαινομένων που τη συνοδεύουν είχε ανακοινωθεί για σήμερα, όμως από χθες το απόγευμα πολλές νότιες περιοχές της Γαλλίας είχαν αρχίσει να πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις, συχνά συνοδευόμενες από δυνατές ριπές ανέμου, έντασης 60-80 χλμ/ώρα, αλλά κι από «δυνατά κύματα» στις παράκτιες ζώνες.

Χαρακτηριστικά, στις 05.00 (06.00 ώρα Ελλάδος) άνεμοι έντασης 129 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στο Καμαρέ, 109 χλμ/ώρα στο Ραζ και 91 χλμ/ ώρα στο Ουεσάν (στο Φινιστέρ), στη δυτική Γαλλία.

Η ταυτόχρονη εκδήλωση του φαινομένου της «Κάρμεν» και του σχηματισμού υψηλών κυματισμών, ενδέχεται να προκαλέσει έντονες πλημμυρικές καταστάσεις στις «εκτεθειμένες, ή ευάλωτες» παράκτιες ζώνες. Όλα τα διαμερίσματα των δυτικών ακτών, από το Φινιστέρ ως τα Πυρηναία, καθώς και η Κορσική έχουν κηρυχθεί επίσης σε πορτοκαλί συναγερμό για «πλημμυρικά κύματα».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ ανακοίνωσε με χθεσινό tweet του πως θα μεταβεί στο διϋπουργικό κέντρο επιχειρήσεων για τη διαχείριση των κρίσεων και την πολιτική προστασία, από το οποίο θα παρακολουθεί την ωριαία εξέλιξη της καταιγίδας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κρατήσουν έως το πρωί (06:00) της Τρίτης (02/01).

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφίας: Twitter