ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους στη Μόσχα: Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας (pics)

Συντριβή αεροσκάφους στη Μόσχα: Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας (pics)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν στοιχεία και φωτογραφίες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στη Μόσχα -Πέντε ετών το νεότερο θύμα - Έρευνα για τα αίτια της συντριβής -Το πλήρωμα δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου

Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα (11/02) κοντά στη Μόσχα λίγο μετά την απογείωσή του με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 71 επιβαίνοντες. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Η θερμοκρασία ήταν γύρω στους -5 βαθμούς Κελσίου και κατά περιόδους σημειώνονταν χιονοπτώσεις όταν το αεροσκάφος, τύπου AN-148, της Saratov Airlines, απογειώθηκε για την πόλη Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ, περίπου 1.500 χλμ. νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και έδωσε εντολή για τη σύσταση ειδικής ερευνητικής επιτροπής.

Ο υπουργός μεταφορών Μαξίμ Σολόκοφ επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες και είπε ότι θα χρειαστούν τεστ DNA προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι νεκροί.

Συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο της συντριβής, ανέφεραν οι ερευνητές.

Παράλληλα, είπαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα. Ανάμεσα στις πιθανές αιτίες ανέφεραν τις μετεωρολογικές συνθήκες, το ανθρώπινο λάθος και την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται εκπρόσωπο του αρχηγείου των επιχειρήσεων η κατάσταση του πρώτου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου, που κατέγραφε τις παραμέτρους της πτήσης, είναι σε «ικανοποιητική» κατάσταση, ενώ η αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του καταγραφέα των φωνών στο πιλοτήριο, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ένας Ελβετός υπήκοος περιλαμβανόταν στους επιβάτες.

Η Ελένα Βορόνοβα, εκπρόσωπος της Saratov Airlines, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, το νεότερο θύμα είναι η 5χρονη Nadezhda Krasova η οποία σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, την 32χρονη Oksana Krasova.

Ο 34χρονος συγκυβερνήτης Sergey Gambaryan και η 29χρονη αεροσυνοδός Anastasia Slavinskaya.

Η αεροσυνοδός Viktoria Koval και η επιβάτης Kriskentia Alexeenko.

Η επιβάτης Ulyana Son 28 ετών και ο Ilya Poletayev 17 ετών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις