ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία δημοσιογράφου: Αμοιβή 1.000.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες

Δολοφονία δημοσιογράφου: Αμοιβή 1.000.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες

Η δολοφονία του 27χρονου Γιαν Κούτσιακ, και της αρραβωνιαστικιάς του Μαρτίνα Κουσνίροβα έχει συγκλονίσει τη Σλοβακία και έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης.

Η αστυνομία της Σλοβακίας αναζητά πιθανές διασυνδέσεις με το εξωτερικό στην υπόθεση της δολοφονίας ενός δημοσιογράφου και της συντρόφου του και βρίσκεται σε επαφή με τις Αρχές στην Τσεχία και την Ιταλία, γνωστοποίησε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τιμπόρ Γκασπάρ είπε ότι η Αστυνομία ανέκρινε περίπου 20 ανθρώπους από τη Δευτέρα και εξετάζουν διάφορα σενάρια, περιλαμβανομένου του ενδεχομένου ο Κούτσιακ να δολοφονήθηκε λόγω της δουλειάς του.

Σλοβακικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι μεταξύ άλλων, ο Κούτσιακ ερευνούσε μια υπόθεση πιθανής απάτης με επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιστεύεται ότι διοχετεύτηκαν στην ιταλική μαφία.

«Επικοινωνήσαμε, προληπτικά, πρώτα με τις αρχές της Δημοκρατίας της Τσεχίας— δεν θα αναφέρω συγκεκριμένα τον λόγο— αλλά δεν υπάρχει διασύνδεση με την υπόθεση, ορισμένοι υπερέβαλλαν στην Τσεχία» σημείωσε ο Γκασμπάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Φυσικά επικοινωνήσαμε με την Ιταλία. Δεδομένων όλων όσων μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ο καθένας μπορεί να συμπεράνει γιατί» πρόσθεσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Σλοβάκο αξιωματικό, η ευρωπαϊκή αστυνομία Europol έχει προσφέρει βοήθεια σε θέματα όπως την ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών των κινητών τηλεφώνων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών παρέχοντας πληροφορίες. Οι δύο άνδρες στέκονταν κοντά σε ένα τραπέζι όπου είχε τοποθετηθεί το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ρευστό, χρήματα που η κυβέρνηση υποσχέθηκε ως αποζημίωση σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην επίλυση της υπόθεσης.

Ρoή Ειδήσεων