ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις απαγωγές από προσφυγικό καταυλισμό στην Αλγερία

Τρεις απαγωγές από προσφυγικό καταυλισμό στην Αλγερία

Θύματα απαγωγής από προσφυγικό καταυλισμό των Σαχράουι, στη δυτική Αλγερία έπεσαν τρεις εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

"Δύο Ισπανοί και μια Ιταλίδα απήχθησαν από έναν καταυλισμό στο Ραμπουνί", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ισπανίας. Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τις συνθήκες της απαγωγής αυτής αλλά ανέφερε ότι τα θύματα εργάζονταν στους καταυλισμούς των Σαχράουι.

Σύμφωνα με το ισπανικό ραδιόφωνο Cadena Ser, οι ισπανοί απαχθέντες ονομάζονται Αϊνχόα Φερνάντεθ Ρινκόν και Ενρίκο Γκονίανς, ενώ το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ιταλίδα που απήχθη ονομάζεται Ροσέλα Ούρου και είναι μέλος της οργάνωσης Comitato Italiano Sviluppo dei Popoli που εδρεύει στη Ρώμη.

Ένας από τους απαχθέντες ίσως έχει τραυματιστεί, δήλωσε ένας επίσης εργαζόμενος στον ίδιο καταυλισμό.

Ο προσφυγικός καταυλισμός των Σαχράουι στο Ραμπουνί βρίσκεται κοντά στην πόλη Τιντούφ της Αλγερίας, κοντά στη Δυτική Σαχάρα,.

Πρώην ισπανική αποικία, η Δυτική Σαχάρα προσαρτήθηκε το 1975 από το Μαρόκο. Το Μέτωπο Πολισάριο, το οποίο υποστηρίζει η Αλγερία, διεκδικεί την ανεξαρτησία της περιοχής αυτής, ενώ το Ραμπάτ προτείνει ευρεία αυτονομία υπό την κυριαρχία του.

Πολλοί Ισπανοί, μέλη οργανώσεων αρωγής, εργάζονται στους καταυλισμούς της πόλης Τιντούφ.