Χαμός από τις δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ: «Οι μαύροι ήταν δούλοι για 400 χρόνια από επιλογή» (Vids)

Χαμός από τις δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ: «Οι μαύροι ήταν δούλοι για 400 χρόνια από επιλογή» (Vids)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο αμερικανός ράπερ επανήλθε στο προσκήνιο με νέα προκλητικά σχόλια που προκάλεσαν σάλο στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Ο ράπερ σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν υπαινίχθηκε ότι η ιστορική υποδούλωση και σκλαβιά των Αφροαμερικανών συμπολιτών και προγόνων του για 400 και πλέον χρόνια μπορεί να ήταν «δική τους επιλογή».

«Όταν ακούς για σκλαβιά για 400 χρόνια… για 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή», είπε ο Γουέστ σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα TMZ.

«... Ήσουν εκεί για 4 αιώνες και αυτό αφορούσε όλους τους μαύρους. Ήταν σαν να βρίσκεσαι νοητά στη φυλακή. Μου αρέσει η λέξη «φυλακή» επειδή ο όρος «δουλεία» συνδέεται πολύ άμεσα με τους μαύρους. Η δουλεία είναι για τους μαύρους όπως το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους. Η φυλακή είναι κάτι που ενώνει και τους μαύρους και τους λευκούς στην ανθρώπινη φυλή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βραβευμένος με Γκράμι τραγουδιστής, σε άλλη του συνέντευξη απέδωσε τον νευρικό κλονισμό που είχε υποστεί το 2016 στον εθισμό του στα οπιοειδή.

Ο 40χρονος καλλιτέχνης αποκάλυψε επίσης ότι πριν από μερικά χρόνια είχε υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση γιατί δεν ήθελε να τον αποκαλούν χοντρό.

1410156695 kim kardashian kanye west fight racial slur ftr 48

Ο Γουέστ επανήλθε πριν από δύο εβδομάδες στο Twitter, έπειτα από έναν χρόνο «απουσίας» του, με έως και 20 αναρτήσεις την ώρα για θέματα που αφορούν από την πολιτική και την φιλοσοφία μέχρι την μόδα.

Η δήλωσή του για την σκλαβιά των Αφροαμερικανών ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυρίας στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζοντάς τον να προβεί σε νέα ανάρτηση: «Χρησιμοποίησα το παράδειγμα της 400ετούς δουλείας για να δείξω ότι δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε νοητά φυλακισμένοι για άλλα 400 χρόνια. Φυσικά και ξέρω ότι οι δούλοι δεν φόρεσαν αλυσίδες και μπήκαν στις βάρκες με ελεύθερη βούληση. Αυτό που εννοώ είναι το ότι μείναμε σε αυτή τη θέση παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί μας ευνοούσαν σημαίνει πως ήμασταν υπόδουλοι νοητικά. Μας έκοψαν τις γλώσσες και έτσι δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Ε λοιπόν εγώ δεν θα αφήσω να μου κόψουν τη γλώσσα», συμπλήρωσε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

PHOTO GALLERY