ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Συρία: Δώδεκα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς

Τραγωδία στη Συρία: Δώδεκα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς

Μεταξύ των θυμάτων ήταν δύο γυναίκες και τα παιδιά τους.

Τουλάχιστον 12 άμαχοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή (01/06) από τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που έπληξαν χωριό, το οποίο ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική Συρία.

«Αεροπορικοί βομβαρδισμοί και πυρά του πυροβολικού (χθες Παρασκευή το βράδυ) που εξαπέλυσε το διεθνής συνασπισμός εναντίον του χωριού Χιντάζ, που ελέγχεται από το ΙΚ και βρίσκεται στον νότιο τομέα της επαρχίας Χασακέ, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι άμαχοι αυτοί, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και τα παιδιά τους, ανήκαν στην ίδια οικογένεια, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν «σε 20 τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται από τον συνασπισμό σε διάστημα 24 ωρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη», επεσήμανε.

Την Πέμπτη οκτώ ακόμη άμαχοι, μεταξύ τους και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε πλήγματα που αποδόθηκαν στον διεθνή συνασπισμό στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, νότια της Χασακέ.

Έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που κατείχε το 2014, το ΙΚ ελέγχει πλέον λιγότερο από το 3% του συριακού εδάφους, κυρίως περιοχές της ερήμου στα κεντρικά και ανατολικά.

Στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την ανατολική όχθη του Ευφράτη. Οι SDF «έχουν διευρύνει εδώ και δύο ημέρες το γεωγραφικό εύρος της επιχείρησής τους για να συμπεριλάβουν τον νότιο τομέα της επαρχίας Χασακέ», εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Ο συνασπισμός ανακοίνωσε χθες ότι από τα αεροπορικά του πλήγματα στη Συρία και το Ιράκ σκοτώθηκαν «από λάθος» 892 άμαχοι σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων ετών.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις που έχουν POS

Συγκλονιστική ιστορία: Πιλότος βρέθηκε ζωντανός 30 χρόνια μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του!