ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η απόφαση της Unesco θα βλάψει την ειρήνευση

Ισραήλ: Η απόφαση της Unesco θα βλάψει την ειρήνευση

Η επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων τίθεται σε κίνδυνο από την απόφαση της Unesco, να δεχτεί ως πλήρες μέλος την Παλαιστίνη, προειδοποίησε το Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ απείλησε ότι θα επανεξετάσει τη συνεργασία του με τον Οργανισμό.

«Πρόκειται για έναν μονομερή παλαιστινιακό ελιγμό που δεν θα αλλάξει τίποτε στην πραγματικότητα, αλλά απομακρύνει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα για μία ειρηνευτική συμφωνία», ανέφερε ο Γιγκάλ Παλμόρ, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος προστίθεται ότι «αυτή η απόφαση δεν θα μετατρέψει την Παλαιστινιακή Αρχή σε κανονικό κράτος, ενώ θέτει περιττά εμπόδια στο δρόμο προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Παλμόρ επανέλαβε δε, ότι ο «σωστός και ο μοναδικός δρόμος», ώστε να σημειωθεί πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία που έχει τελματώσει, είναι οι απευθείας συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Παράλληλα ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Unesco, Νίμροντ Μπαρκάν, δήλωσε ότι οι χώρες που υποστήριξαν το αίτημα των Παλαιστίνιων θα δουν να μειώνεται η επιρροή τους στο Ισραήλ.

«Αυτό σίγουρα θα μειώσει την ικανότητά τους να επηρεάζουν τη θέση του Ισραήλ», κυρίως σε ό,τι αφορά την ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο Μπαρκάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.