Αναβρασμός στα Σκόπια: Το VMRO-DPMNE διέγραψε τους επτά βουλευτές που ψήφισαν «ναι»

Αναταραχή επικρατεί στο κόμμα της σκοπιανής αντιπολίτευσης…

Μάτι τρεις μήνες μετά: Γραφειοκρατεία, υψηλά ενοίκια και άδικοι νόμοι, «καίνε» τους πυρόπληκτους

Στις 23 Οκτωβρίου συμπληρώνονται τρεις μήνες από…

Καιρός Σαββατοκύριακο: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Αλλάζει ο καιρός από σήμερα Σάββατο…

Προσοχή! Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλλιθέα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα Σάββατο (20/10)…

Ο Moody’s υποβάθμισε την Ιταλία

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's…

Συρία: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το θάνατο υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το θάνατο υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

Ο διεθνής συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη (19/6) ότι κατάφερε σημαντικό πλήγμα στη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) καθώς σε επιχείρησή του τον περασμένο μήνα σκοτώθηκαν μέλη της οργάνωσης καθώς και ένας άνδρας που ήταν επιφορτισμένος με τη διαχείριση του δικτύου που διακινούσε παράνομα καύσιμα.

«Ο θάνατος αυτών των μελών (του ΙΚ) δυσχεραίνει τη δυνατότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να χρηματοδοτεί επιχειρήσεις σε όλο το Ιράκ και τη Συρία» και «την ικανότητά της να πληρώνει μαχητές, να προμηθεύεται όπλα και να αποκτά εξοπλισμό», ανέφερε ανακοίνωση του συνασπισμού.

Ο συνασπισμός ανέφερε ότι σκότωσε τον Αμπού Χάταμπ αλ Ιράκι, τον οποίο περιέγραψε ως τον επικεφαλής του «δικτύου (διακίνησης) πετρελαίου και αερίου» του ΙΚ, καθώς άλλα τρία μέλη του ΙΚ, σε μια επιχείρηση την 26η Μαρτίου στη κοιλάδα του Ευφράτη Ποταμού.

Το στέλεχος αυτό της τζιχαντιστικής οργάνωσης ήταν αρμόδιο για «τα έσοδα και τη διαχείρισή τους» από «την παράνομη πώληση πετρελαίου και αερίου», κατά την ανακοίνωση.

Στη Συρία, ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές και έχει αναπτύξει άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων για να υποστηρίξει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στη μάχη τους εναντίον του ΙΚ.

Οι ΣΔΔ )μια συμμαχία αραβικών και κουρδικών ένοπλων ομάδων) απέσπασαν μεγάλο μέρος της βόρειας και της ανατολικής Συρίας από τους τζιχαντιστές πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του αυτοανακηρυγμένου «χαλιφάτου», της Ράκας. Συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον μελών του ΙΚ σε ορισμένες περιοχές της ερήμου, ανατολικά του Ευφράτη.