ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγικό - Σλοβάκος πρωθυπουργός: Ύψιστη προτεραιότητα η προστασία των εξωτερικών συνόρων της EE

Προσφυγικό - Σλοβάκος πρωθυπουργός: Ύψιστη προτεραιότητα η προστασία των εξωτερικών συνόρων της EE

Σύνοδος Κορυφής | Μεταναστευτικό: Με επιθετικές διαθέσεις φαίνεται ότι προσέρχονται οι χώρες του Βίζενγκραντ (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία) στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Πέτερ Πελεγκρίνι, κατά την προσέλευσή του στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου δήλωσε ότι «η ύψιστη προτεραιότητα αυτήν την στιγμή είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων».

«Πρώτα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε αυτό και μετά να συνεχίσουμε να συζητούμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης», πρόσθεσε ο κ. Πελεγκρίνι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε παραδεχθεί ενώπιον της Βουλής ότι η Ευρώπη δεν είναι βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο αναφορικά με την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Επισήμανε δε πως «το μεταναστευτικό θα μπορούσε να επηρεάσει τη μοίρα ολόκληρης της Ευρώπης». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις από τη Σύνοδο Κορυφής