ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Η συνάντηση με τον Πούτιν θα είναι πιο εύκολη από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ»

Τραμπ: «Η συνάντηση με τον Πούτιν θα είναι πιο εύκολη από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι μπορεί να είναι πιο εύκολη από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ή ακόμα και από την ίδια την επίσκεψή του στη Βρετανία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη.

«Υπάρχει το ΝΑΤΟ, η Βρετανία (…) και υπάρχει και ο Πούτιν», δήλωσε από τους κήπους του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής του περιοδείας λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον. «Ειλικρινά, ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι το πιο εύκολο από όλα. Ποιος θα το πίστευε», δήλωσε ο Τραμπ για την πρώτη του διμερή συνάντηση κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα με τον Ρώσο ομόλογό του.

Από την άλλη πλευρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι φίλος ή εχθρός, αλλά ότι είναι ανταγωνιστής.

Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο, πριν αναχωρήσει για την Ευρώπη για μια επίσκεψη που περιλαμβάνει συνάντηση με τον Πούτιν στο Ελσίνκι.

Ερωτηθείς για το εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην εξουσία εν μέσω κρίσης για τα σχέδια του Brexit, ο Τραμπ αναγνώρισε ότι υπάρχει πολιτική κρίση αλλά δήλωσε ότι εξαρτάται από τον βρετανικό λαό να αποφασίσει εάν η Μέι θα παραμείνει στην εξουσία.

«Αυτό εξαρτάται από τον λαό. Τα πάω πολύ καλά μαζί της, έχω μια πολύ καλή σχέση», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. Πρόσθεσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είναι φίλος του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)