ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: Ευχαριστώ και για το γράμμα σου, ανυπομονώ να σε δω!

Τραμπ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: Ευχαριστώ και για το γράμμα σου, ανυπομονώ να σε δω!

Την ανυπομονησία του να ξανασυναντήσει σύντομα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, ευχαριστώντας τον παράλληλα για το γεγονός ότι η χώρα του παρέδωσε στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ λείψανα 55 Αμερικανών στρατιωτικών, πεσόντων στον Πόλεμο της Κορέας (1950-53), που επαναπατρίστηκαν επίσημα σε μια τελετή την Τετάρτη σε στρατιωτική βάση στη Χαβάη.

«Σ' ευχαριστώ Κιμ Γιονγκ Ουν διότι τήρησες το λόγο σου & άρχισες τη διαδικασία να στείλεις σπίτι τα λείψανα των σπουδαίων και αγαπημένων αγνοούμενων πεσόντων μας! Δεν με εξέπληξε καθόλου που έκανες αυτή την ευγενική πράξη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος στο twitter.

«Επίσης, ευχαριστώ για το ωραίο σου γράμμα, ανυπομονώ να σε ξαναδώ σύντομα!», συμπλήρωσε ο Τραμπ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

trump

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρέλαβε μια επιστολή από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την 1η Αυγούστου, ως συνέχεια στις πρόσφατες συνομιλίες τους σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η συνεχιζόμενη αλληλογραφία μεταξύ των δύο ηγετών στοχεύει στο να δώσει συνέχεια στη συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη και στο να προωθήσει τις δεσμεύσεις που διατυπώθηκαν στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν ΗΠΑ- Β. Κορέα», επισήμανε η εκπρόσωπος Tύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.