ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Ο Τούρκος «Κυνηγός» που στραγγάλισε τον αδερφό του στα 14 και σκότωσε 7 άτομα «χτύπησε» ξανά

Φρίκη: Ο Τούρκος «Κυνηγός» που στραγγάλισε τον αδερφό του στα 14 και σκότωσε 7 άτομα «χτύπησε» ξανά

Σάλο και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Τουρκία η υπόθεση του «Κυνηγού», ενός διαβόητου serial killer που σκότωσε ξανά, ένα χρόνο μετά τη δεύτερη αποφυλάκισή του.

Ο 39χρονος Χαμντί Καγιαπινάρ, στα 14 μόλις χρόνια του στραγγάλισε τον ίδιο του τον αδερφό, ενώ λίγα χρόνια αργότερα σκότωσε επτά ακόμη άτομα.

Τελευταίο θύμα του, στις 2 Αυγούστου, ένας άνδρας ο οποίος εργαζόταν ως σεκιούριτι σε μια βίλα στην Καισάρεια, γιατί όπως ομολόγησε κυνικά «του άρεσε το όπλο του και ήθελε να του το πάρει».

Σύμφωνα μάλιστα με τη Hürriyet, η αστυνομία εντόπισε μάλιστα αρκετά περίστροφα και καραμπίνες στο σπίτι του «Κυνηγού», ερευνώντας την προέλευσή τους.

Ο Καγιαπινάρ διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1994, όταν στραγγάλισε τον αδερφό του σε ηλικία 14 ετών. Αποφυλακίστηκε υπό όρους το 1998, ωστόσο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σκότωσε άλλους επτά άνδρες.

Συνελήφθη ξανά το 2002 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο αποφυλακίστηκε ξανά με αναστολή το Φεβρουάριο του 2017, μόνο και μόνο για να σκοτώσει ξανά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πριν από μια δεκαετία, τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν δώσει στον Καγιαπινάρ το παρατσούκλι «Κυνηγός», καθώς συνήθιζε να αναφέρεται στα θύματά του, δίχως ίχνος μεταμέλειας, ως «θηράματα» και στην περιουσία τους, που έκλεβε, ως «αμοιβή» για το «κυνήγι» του.