Αγωνία και στα ξένα ΜΜΕ για τη νέα κυβέρνηση

Αγωνία και στα ξένα ΜΜΕ για τη νέα κυβέρνηση

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επικεντρώνονται και σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα περισσότερα δημοσιεύματα τονίζουν τις διαφωνίες των δύο μεγάλων κομμάτων οι οποίες καθυστερούν την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού.

 

Πρώτο θέμα είναι και σήμερα στο BBC η Ελλάδα ενώ όπως μεταδίδει έπειτα από τρεις ημέρες άκαρπων συνομιλιών η σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα.

bbc

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε χθες το βράδυ ότι οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί «πιέζονται» να συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία ενός πρώην κεντρικού τραπεζίτη. Επικαλούμενο πηγές της Αθήνας, μετέδωσε επίσης ότι υπάρχει εμπλοκή στο σχέδιο να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος.

reuters

 

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η αμερικανική «Wall Street Journal» υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στους όρους που έθεσε ο Λ.Παπαδήμος ήταν να αντικατασταθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης -όρος με τον οποίο διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

WSJ

«Οι διαφωνίες στην Ελλάδα καθυστερούν την επιλογή του νέου πρωθυπουργού» γράφουν οι New York Times. Η εφημερίδα τονίζει ότι μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης οι Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς διαφωνούσαν για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και πως στη διαμάχη αυτή ήρθε να προστεθεί και η άρνηση του προέδρου της ΝΔ να υπογράψει το δεσμευτικό κείμενο που ζητούν οι εταίροι.

NY

Η Ελλάδα περιμένει τον νέο της πρωθυπουργό είναι ο τίτλος του CNN το οποίο τονίζει ότι Παπανδρέου και Σαμαράς είναι ακόμα εγκλωβισμένοι στις συζητήσεις για τον νέο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης.

cnn1

«Η Ελλάδα αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας» γράφουν οι Financial Times.

FT

Το τέλος εποχής αργεί να έρθει στην Ελλάδα γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό Der Spiegel επισημαίνοντας ότι τα δύο μεγαλύτερα ελληνικά κόμματα προσπαθούν εδώ και ημέρες να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας.

spiegel

O Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρει η γαλλική Le Figaro ενώ φιλοξενεί και μία ανάλυση με τίτλο «Οι ηγέτες των θυμάτων της κρίσης στη ζώνη του ευρώ».

figaro