ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός άφησε τους πάντες… σύξυλους: Παραιτήθηκε «στον αέρα» χωρίς να έχει ειδοποιήσει κανέναν

Υπουργός άφησε τους πάντες… σύξυλους: Παραιτήθηκε «στον αέρα» χωρίς να έχει ειδοποιήσει κανέναν

Ελλείψει «ικανής προόδου» στα θέματα του Περιβάλλοντος, ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της γαλλικής κυβέρνησης Νικολά Ιλό ανακοίνωσε σήμερα 28 Αυγούστου την παραίτησή του, καταφέροντας σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση Μακρόν, της οποίας υπήρξε σημαντικό «απόκτημα».

«Λαμβάνω την απόφαση να εγκαταλείψω την κυβέρνηση», δήλωσε ο Νικολά Ιλό κατά την διάρκεια απευθείας συνέντευξης στο δίκτυο France Inter, αφού αποκάλυψε ότι αισθανόταν «τελείως μόνος» στην διαχείριση» των περιβαλλοντικών θεμάτων εντός της κυβέρνησης.

«Θα λάβω την δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου, δεν θέλω πια να λέω ψέματα στον εαυτό μου, δεν θέλω να δίνω την ψευδαίσθηση ότι η παρουσία μου στην κυβέρνηση σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο ύψος των προκλήσεων», δήλωσε ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής Ushuaia, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κάνουμε μικρά βήματα, και η Γαλλία έχει κάνει πολλά περισσότερα από τις άλλες χώρες, αλλά τα μικρά βήματα αρκούν; Η απάντηση είναι όχι», δήλωσε ο Νικολά Ιλό, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είχε ειδοποιήσει ούτε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ούτε τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ για την απόφαση αυτή.

«Το ξέρω ότι δεν είναι σύμφωνο με το πρωτόκολλο», παραδέχθηκε ο 62χρονος και δημοφιλής οικολόγος Ιλό εξηγώντας ότι φοβόταν ότι «για μία ακόμη φορά» ότι θα προσπαθήσουν να τον αποθαρρύνουν.

«Ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με αντιμετώπισαν αυτούς τους 14 μήνες με στοργή, με εμπιστοσύνη και πίστη σε κάθε δοκιμασία», όμως παρά ταύτα , η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να δώσει την προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά προβλήματα, είπε.