Νέες κατηγορίες για την Τιμοσένκο

Νέες κατηγορίες για την Τιμοσένκο

Βαραίνει το κατηγορητήριο για την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε ποινή επταετούς κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας.

 

Σήμερα η Κρατική Φορολογική Αρχή της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι σε βάρος της Τιμοσένκο απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για φοροδιαφυγή, κλοπή και απόκρυψη εισοδημάτων σε ξένο νόμισμα.

Οι κατηγορίες συνδέονται με τις δραστηριότητες της Τιμόσενκο ως επικεφαλής της εταιρίας φυσικού αερίου United Energy Systems, θέση που κατείχε κατά την δεκαετία του '90, αναφέρει η Αρχή σε ανακοίνωσή της.

Η Τιμόσενκο έχει αρνηθεί όλες τις προηγούμενες κατηγορίες εις βάρος της και έχει δηλώσει ότι η δίκη της αντανακλά μια πολιτική βεντέτα υποκινούμενη από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος επικράτησε οριακά της ιδίας στις περυσινές προεδρικές εκλογές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Τιμόσενκο και έχει προειδοποιήσει την Ουκρανία ότι ενδεχομένως να μην υπογράψει τις προγραμματισμένες διμερείς συμφωνίες πολιτικής συνεργασίας και ελεύθερου εμπορίου αν η Τιμόσενκο παραμείνει στη φυλακή.