ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Βενεζουέλα «σφάζονται» για τα... μάτια της γυναίκας του Μαδούρο

ΗΠΑ και Βενεζουέλα «σφάζονται» για τα... μάτια της γυναίκας του Μαδούρο

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας βάζοντας «στόχο» τη σύζυγο του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο, καθώς και την αντιπρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών - Τι απαντά ο Μαδούρο

Η σύζυγος του προέδρου Σίλια Αντέλα Φλόρες ντε Μαδούρο, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ελοΐνα Ροντρίγκες Γκόμες και ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπες είναι μεταξύ των έξι προσώπων που έχουν στόχο οι κυρώσεις, σύμφωνα με τη δήλωση. Τα περιουσιακά στοιχεία τους στο έδαφος των ΗΠΑ παγώνουν.

«Ο πρόεδρος Μαδούρο στηρίζεται στο περιβάλλον του για να διατηρήσει την εξουσία ενώ το καθεστώς του λεηλατεί συστηματικά ό,τι απομένει από τον πλούτο της Βενεζουέλας», υποστηρίζει στη δήλωσή του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Η απάντηση Μαδούρο

O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της συζύγου του και στενών συνεργατών του αποτελούν τιμή, χαρακτηρίζοντας την ίδια ώρα τις ΗΠΑ «δειλές».

«Σε ευχαριστώ Ντόναλντ Τραμπ» είπε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος σε μια τηλεοπτική παρέμβαση.

Επιπλέον, ο Μαδούρο χαρακτήρισε στις ΗΠΑ «δειλές».

«Μην αγγίζετε τη Σίλια. Μην αγγίζετε την οικογένεια! Μην είστε δειλοί! (…). Το μοναδικό της έγκλημα συνίσταται στο ότι είναι η σύζυγός μου. Καθώς δεν μπορούν να τα βάλουν με τον Μαδούρο, επιτίθενται στη Σίλια» κατηγόρησε την Ουάσιγκτον.

Η σύζυγος του προέδρου Σίλια Αντέλα Φλόρες ντε Μαδούρο, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ελοΐνα Ροντρίγκες Γκόμες και ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπες είναι μεταξύ των έξι προσώπων που έχουν στόχο οι κυρώσεις. Τα περιουσιακά στοιχεία τους στο έδαφος των ΗΠΑ παγώνουν.

Ο Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε τη στήριξή του στα μέλη της κυβέρνησής του που βρέθηκαν στο στόχαστρο των κυρώσεων.

«Περιβάλλομαι από πρόσωπα σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις. Ευχαριστώ τον Ντόναλντ Τραμπ που με περιβάλλει με αξιοπρέπεια (…). Κάθε κύρωση της "γκρίνγκο" κυβέρνησης, εκτός του ότι είναι παράνομη και άχρηστη, αποτελεί τιμή για εμάς, τους επαναστάτες», κατέληξε ο Μαδούρο.