Μεγάλη καραμπόλα στην Πειραιώς: Δείτε εικόνες από το σημείο (pics)

Καραμπόλα με την εμπλοκή πέντε αυτοκινήτων και…

Σάλος από την αποκάλυψη του Newsbomb.gr: Ερώτηση Μανιάτη στον Τσίπρα

Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ…

Κίτρινα γιλέκα: Τηλεοπτικό διάγγελμα Μακρόν

Το βράδυ της Δευτέρας (10/12) και μετά…

Ρίβερ-Μπόκα 3-1: Επικοί "εκατομμυριούχοι"! (photos)

Η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε της Μπόκα Τζούνιορς…

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Το αστρονομικό ποσό που θα μοιράσει την Πέμπτη (13/12)

Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή…

Καλιφόρνια: Σέρφερ 1 - δισεκατομμυριούχος 0 – Ανοιχτή για όλους η παραλία μετά από δικαστική απόφαση

Καλιφόρνια: Σέρφερ 1 - δισεκατομμυριούχος 0 – Ανοιχτή για όλους η παραλία μετά από δικαστική απόφαση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή ενός δισεκατομμυριούχου στον τομέα της πληροφορικής, που ήθελε να εμποδίσει την πρόσβαση του κόσμου σε μια παραλία της Καλιφόρνιας μέσα από την ιδιοκτησία του.

Ο Βίνοντ Κόσλα, συνιδρυτής της Sun Microsystems, αγόρασε το 2008 μια έκταση άνω των 210 στρεμμάτων έναντι 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή. Έκτοτε, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι σέρφερ και περιπατητές μπορούν ελεύθερα να διασχίζουν τη γη του προκειμένου να φθάσουν στην παρακείμενη παραλία Μάρτινς.

Κάνοντας λόγο για «θέμα αρχής», ενεπλάκη σε ένα δικαστικό μπρα ντε φερ με τους χρήστες της παραλίας και την επιτροπή της ακτογραμμής, που είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή του σχετικού νόμου της Καλιφόρνιας. Από το 1976, η νομοθεσία της πολιτείας εγγυάται την ελεύθερη πρόσβαση στο σύνολο των 2.000 χλμ των ακτών της πολιτείας στις δυτικές ΗΠΑ.

Αφού η υπόθεση εξετάστηκε επανειλημμένως από πρωτοβάθμια δικαστήρια, ο Κόσλα αποφάσισε να προσφύγει και στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απεφάνθη τη Δευτέρα (1/10) ότι δεν είναι αρμόδιο, βάζοντας, σε θεωρητικό επίπεδο, τελεία στη διαμάχη.

«Τα δικαστήρια, σε κάθε επίπεδο, έως το ανώτερο, υποστηρίζουν τον νόμο για τις παράκτιες περιοχές, που προστατεύει την πρόσβαση στο κοινό στις ακτές της Καλιφόρνιας. Αυτή η υπόθεση επιβεβαιώνει ότι δεν μπορείτε να αποφασίζετε αυθαίρετα να κλείνετε μια παραλία όπου σύχναζαν γενιές ολόκληρες πριν από εσάς» δήλωσε η Λίζα Χάτζι, αξιωματούχους της επιτροπής ακτογραμμής της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του δισεκατομμυριούχου, η υπόθεση δεν αφορά την πρόσβαση των πολιτών στην ακτή αλλά την προστασία της «ιδιωτικής περιουσίας».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων