ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη - «βόμβα»: Ο Πούτιν ετοιμάζεται να «στραγγαλίσει» την Ευρώπη

Αποκάλυψη - «βόμβα»: Ο Πούτιν ετοιμάζεται να «στραγγαλίσει» την Ευρώπη

Οι κινήσεις του «τσάρου» που θα προκαλέσουν... ασφυξία στους Ευρωπαίους

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η βρετανική εφημερίδα “The Sun”.

Επικαλούμενη πηγές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, γράφει ότι ο Πούτιν έχει ήδη δημιουργήσει δύο στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη, όπου στέλνει δυνάμεις της GRU, Spetsnaz, S-300 και πυραύλους Kalibr με σκοπό τον έλεγχο της βόρειας Λιβύης και των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τη “Sun”, σκοπεύει να ελέγξει τις προσφυγικές ροές και να εκβιάσει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πούτιν έχει ήδη δημιουργήσει δύο ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο Τομπρούκ και την Βενγκάζη ενώ, έχουν σταλεί ήδη οι υπερσύγχρονοι ρωσικοί πύραυλοι Kalibr, αλλά και το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300.

Ο Πούτιν φέρεται να έχει συνάψει συμμαχία και με τον ισχυρό στρατιωτικό ηγέτη της Λιβύης, τον στρατηγό Χαφτάρ, ο οποίος λαμβάνει βαρύ οπλισμό και στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία ελέγχοντας τα πάντα στην Ανατολική Λιβύη.

Με αυτές τις κινήσεις ο Πούτιν, αποσκοπεί στον έλεγχο της βόρειας Λιβύης, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διόδους μεταναστών προς την Ευρώπη, αλλά και μια σημαντική πετρελαιοπαραγωγική περιοχή που τροφοδοτεί την Ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έλεγχος της περιοχής θα δώσει την δυνατότητα στην Ρωσία να δημιουργήσει μια ακόμα ναυτική βάση στην Μεσόγειο από την οποία η Ρωσία θα μπορεί να απειλήσει και το Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με τη “Sun”, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.