ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλοι ερευνητές για την «MH370»: «Ύποπτοι» επιβάτες χάκαραν την πτήση (pics)

Γάλλοι ερευνητές για την «MH370»: «Ύποπτοι» επιβάτες χάκαραν την πτήση (pics)

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για πιθανόν χακάρισμα στα δεδομένα πλοήγησης του MH370, του μοιραίου αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε καθώς πετούσε από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ προς το αεροδρόμιο του Πεκίνου

Οι ερευνητές γύρισαν πίσω στα στοιχεία που συγκέντρωσε το FBI και η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρία Boeing, αφού πρώτα ανακάλυψαν κάποιες «ανακολουθίες» στην έκθεση που πραγματοποίησε η κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Πλέον οι υπεύθυνοι δεν αποκλείουν πως μπορεί και κάποιο τρίτο άτομο, πιθανότατα από τους επιβάτες να είχε υπό την κατοχή του χρήσιμα δεδομένα, ώστε να κατασκευάσει ένα λογισμικό που θα μπορούσε να χακάρει και να καταστρέψει τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο του αεροσκάφους, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως αν ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος είχε πειραχτεί, τα δεδομένα θα μπορούσαν να έχουν υποστεί επεξεργασία ή διαγραφή και κατά συνέπεια το αεροπλάνο να έχει πέσει πολύ πιο μακριά από εκεί που έγιναν έρευνες ανεύρεσής του.

Η νέα θεωρία αποκαλύφθηκε από τον Ghyslain Wattrelos, έναν Γάλλο που έχασε τη σύζυγό του και δύο παιδιά του στην μοιραία πτήση του αεροσκάφους, με 239 άτομα.

Ο Γάλλος ανέφερε πως τον ενημέρωσαν οι ειδικοί που εποπτεύουν την έρευνα από την Gendamarie Air Transport, την γαλλική στρατιωτική αστυνομία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Με πληροφορίες από: dailymail

Διαβάστε επίσης: Δείτε πότε θα χτυπήσει τις πόρτες σας ο «εφοριακός της γειτονιάς»

Ραγδαίες εξελίξεις - Η Τουρκία απειλεί: Δεν θα επιτρέψουμε άλλη παρενόχληση πλοίου μας στο Αιγαίο