ΕΘΝΙΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις - Η Τουρκία απειλεί: Δεν θα επιτρέψουμε άλλη παρενόχληση πλοίου μας στο Αιγαίο

Ραγδαίες εξελίξεις - Η Τουρκία απειλεί: Δεν θα επιτρέψουμε άλλη παρενόχληση πλοίου μας στο Αιγαίο

Τουρκικές προκλήσεις: Πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας - «Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αν ληφθεί απόφαση αντίθετη με τα δικαιώματα στο Αιγαίο» - «Δεν θα επιτρέψει ποτέ άλλη παρενόχληση σκάφους της στην Ανατολική Μεσόγειο»

«Λάδι στη φωτιά» στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας βάζουν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, τόσο για τα 12 μίλια χωρικών υδάτων αλλά και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ακάρ έκανε λόγο για λήψη όλων των «απαραίτητων μέτρων» ενάντια σε οποιαδήποτε απόφαση κατά των «δικαιωμάτων» της Άγκυρας.

Και ενώ διαμηνύει ότι αν ληφθεί απόφαση αντίθετη προς τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της χώρας του στο Αιγαίο η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπογραμμίζει ωστόσο ότι η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο, χωρίς στενές συγκρούσεις.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παρεμβαίνει στις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας Χούλιους Ακάρ την Τετάρτη, αφού η Άγκυρα είπε την περασμένη εβδομάδα ότι μια ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε ένα τουρκικό πλοίο ενεργειακής εξερεύνησης στην περιοχή.

Σε συνέντευξή του στο Anadolu, ο Ακάρ δήλωσε ότι κανένα έργο δεν ήταν δυνατό στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου, μιας αποσχισθείσας χώρας που αναγνώρισε μόνο η Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά συνταξιούχων - efka.gov.gr: Κάντε κλικ ΕΔΩ για την αίτηση - Ποια είναι η μεγάλη παγίδα

Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου, στον Ελεώνα Θηβών η σύζυγός του