ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Πίτσμπεργκ: Αυστηρότερη νομοθεσία για τη θανατική ποινή ζήτησε ο Τραμπ (pics&vids)

Μακελειό στο Πίτσμπεργκ: Αυστηρότερη νομοθεσία για τη θανατική ποινή ζήτησε ο Τραμπ (pics&vids)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα το «μίσος» στις ΗΠΑ, μετά το δολοφονική επίθεση στην Πενσιλβάνια, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή στο Πίτσμπεργκ, σπέρνοντας τον θάνατο προτού παραδοθεί.

Ο Τραμπ επισήμανε ότι «είναι ένα φοβερό, φοβερό πράγμα το τι συμβαίνει με το μίσος στη χώρας μας, «κάτι πρέπει να γίνει».

Ο απολογισμός θα είναι «πιο μοιραίος» σε σύγκριση με τις πρώτες εκτιμήσεις, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε δημοσιογράφους, προτού αναχωρήσει για μια συνάντηση με αγρότες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε επίσης να καταστεί αυστηρότερη η νομοθεσία για την θανατική ποινή.

pitsburg4

(Πηγή: Google)

«Νομίζω ότι ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σκληρύνουμε τους νόμους σε σχέση με τα όπλα και την θανατική ποινή. Όταν άνθρωποι κάνουν αυτού του είδους τα πράγματα, θα πρέπει να τους επιβάλλεται η θανατική ποινή», τόνισε.

Εντούτοις, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά ότι οι πυροβολισμοί στο Πίτσμπουργκ δεν έχουν να κάνουν, παρά σε ελάχιστο βαθμό, με τη νόμους για την οπλοκατοχή. Σημείωσε δε ότι εάν υπήρχε προστασία εντός του ναού τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι αποτελεί επιλογή για όλες τις εκκλησίες και τις συναγωγές να έχουν ένοπλους φρουρούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι αυτού του είδους τα περιστατικά που σημειώνονται εδώ και πολλά χρόνια είναι ντροπή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. μέσω Tweeter είχε ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καταλήγοντας: «ο Θεός να σας ευλογεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους 12. Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση με τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ να μιλούν για ένα πιθανό έγκλημα μίσους.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη συναγωγή "Tree of Life", η οποία ήταν γεμάτη κόσμο για τη σαββατιάτικη λειτουργία. Πολλοί από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί επικοινώνησαν με την αστυνομία και «ταμπουρώθηκαν» στο κτήριο.

Διαβάστε περισσότερα για το μακελειό στην Πενσυλβάνια ΕΔΩ

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Twitter

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη - «βόμβα» από επιστήμονες: Το ηφαίστειο της Σαντορίνης θα εκραγεί ξανά

Νέα δημοσκόπηση: Αλλάζει το πολιτικό τοπίο στη χώρα – Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ