ΚΟΣΜΟΣ

Πανταχόθεν πυρά δέχεται ο Ολάντ

Πανταχόθεν πυρά δέχεται ο Ολάντ

Στόχος σκληρής επίθεσης έχει καταστεί ο Φρανσουά Ολάντ, ενδεικτικό του κλίματος πόλωσης που θα επικρατήσει στο δρόμο προς τις γαλλικές προεδρικές εκλογές , το 2012.

Αφορμή για την επίθεση ήταν οι δηλώσεις του Σοσιαλιστή υποψηφίου για την οικονομική κατάσταση της Γαλλίας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση τόσο της Δεξιάς, όσο και της Αριστεράς, που προσπαθεί να συσπειρώσει.

Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν επέκρινε σήμερα δριμύτατα το PS και τον υποψήφιο του για τις προεδρικές, υποστηρίζοντας ότι έχουν επιλέξει «στρατηγική διασυρμού», έναντι της κυβέρνησης και προκαλεί κινδύνους για τη Γαλλία.

«Με τη δυσφήμηση όπως το κάνετε μόνιμα της κυβερνητικής δράσης, τελικά (...) δυσφημείτε επίσης και τη Γαλλία» τόνισε ο Φιγιόν, εισπράττοντας τη θετική αντίδραση των βουλευτών της πλειοψηφίας.

Ο Ολάντ δέχεται επικρίσεις από παντού, καθώς κατηγορείται για ανευθυνότητα και αβάσταχτη ελαφρότητα, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Λικ Σατέλ τον χαρακτήρισε «Μπαμπάρ, ο βασιλιάς των ελεφάντων», την ώρα που ο Σαρκοζί είναι ο «Αστερίξ», που πάντα κερδίζει στο τέλος.

Ωστόσο, ο Ολάντ δεν προκάλεσε μόνον την επίθεση της Δεξιάς, καθώς ο πρώην σοσιαλιστής και υποψήφιος του Κομμουνιστικού κόμματος για το 2012, Ζαν Λικ Μελεσόν, διερωτήθηκε: «γιατί να επιλέξουμε, για να μπούμε στην εποχή των καταιγίδων, ένα καπετάνιο θαλάσσιου ποδηλάτου όπως ο Ολάντ;».