ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η Ιταλία πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

Γερμανία: Η Ιταλία πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

Αλληλεγγύη στους Ιταλούς πολίτες για τα νέα μέτρα λιτότητας που τους περιμένουν εκφράζουν οι Γερμανοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 78% των Γερμανών τάσσεται υπέρ στο να παραμείνει η Ιταλία στην ευρωζώνη, ενώ την ίδια στιγμή το 41% θέλει η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή.

Παράλληλα, στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stern, δείχνουν ότι μόνο το 13% όσων ερωτήθηκαν στη Γερμανία πιστεύει ότι πρέπει να ζητηθεί από την Ιταλία να φύγει από την ευρωζώνη. Από την άλλη το 67% των Γερμανών πιστεύει ότι οι Ιταλοί είναι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τους, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Εξάλλου σχεδόν οι μισοί Γερμανοί, το 47%, επικρίνουν το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Πάντως οι Γερμανοί φαίνεται να γνωρίζουν καλά τις επιπτώσεις που θα είχε μία χρεοκοπία της Ιταλίας. Το 86% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η οικονομική καταστροφή της χώρας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη Γερμανία.