ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλωτές επιμένουν στη Συρία

Οι διαδηλωτές επιμένουν στη Συρία

Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Συρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα κατά του καθεστώτος Άσαντ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν για μία ακόμα φορά πυρ.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Επίσης, υπάρχουν 26 τραυματίες. Ο απολογισμός των θυμάτων ίσως αυξηθεί, υποστηρίζουν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού των αντικαθεστωτικών της Συρίας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τρία μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν στην πόλη Χάμα, σε μια βομβιστική επίθεση.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους μετά την προσευχή της Παρασκευής στα τεμένη μεγάλων πόλεων, όπως στη Ντεράα, στη Χομς, στη Ντέιρ αλ Ζορ, στην Ιντλίμπ και στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με τις οργανώσεις, που έκαναν λόγο για πολλές συλλήψεις.

Στη Χάμα και την Ντέιρ αλ Ζορ έγιναν επιχειρήσεις για τη σύλληψη αποστατών του στρατού και είχαν συλληφθεί τουλάχιστον «50 άνθρωποι» ως το μεσημέρι, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή.

Ο στρατός και οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές μια ημέρα πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο του Αραβικού Συνδέσμου, ο οποίος απείλησε την κυβέρνηση Άσαντ ότι θα επιβάλει κυρώσεις εάν η βία εναντίον όσων διαδηλώνουν, δεν σταματήσουν ως αύριο Σάββατο.