Παναγία των Παρισίων: Τα συγκλονιστικά σκίτσα για τη μεγάλη καταστροφή που έγιναν viral (pics)

Newsroom Newsroom

Παναγία των Παρισίων: Τα συγκλονιστικά σκίτσα για τη μεγάλη καταστροφή που έγιναν viral (pics)
Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media, ένα συγκινητικό σκίτσο που δείχνει τον Κουασιμόδο να κρατάει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του Παναγία των Παρισίων και να κλαίει.

Όταν η τέχνη εμπνέεται από την ζωή τότε τα αποτελέσματα είναι συγκινητικά. Στην εποχή των social media οι καλλιτέχνες έχουν βρει έναν νέο τρόπο έκφρασης αφού πλέον μπορούν να «ποστάρουν» τα έργα τους και να απευθύνονται σε ευρύ κοινό.

Όπως και σε άλλα αντίστοιχα γεγονότα που έχουν συγκλονίσει τον πλανήτη οι καλλιτέχνες δημοσίευσαν τα έργα τους για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων. Σε αυτά εκφράζουν την θλίψη για την καταστροφή του ναού… και συγκινούν!

Η Παναγία των Παρισίων, που άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου έναν αιώνα αργότερα, θεωρείται υπόδειγμα της γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.

Η οροφή του ναού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε, ήταν μια από τις παλαιότερες τέτοιες κατασκευές στο Παρίσι.

Δείτε μερικά από τα σκίτσα με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων

naos2.jpg
01
Όπως και σε άλλα αντίστοιχα γεγονότα που έχουν συγκλονίσει τον πλανήτη οι καλλιτέχνες δημοσίευσαν τα έργα τους για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων.

Διαβάστε επίσης:

Παναγία των Παρισίων: Tα συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων

Παναγία των Παρισίων: Η στιγμή της κατάρρευσης του καμπαναριού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved