ΚΟΣΜΟΣ

«Θαύμα»: Γεννήθηκε μόλις 258 γραμμάρια και κατάφερε να ζήσει! (pics)

«Θαύμα»: Γεννήθηκε μόλις 258 γραμμάρια και κατάφερε να ζήσει! (pics)

Το θαύμα στην Ιαπωνία έγινε και ο μικρός Ryusuke Sekiya βγήκε από το νοσοκομείο.

Εξιτήριο πήρε το μικρότερο νεογέννητο αγόρι του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ένα αγόρι στην Ιαπωνία είχε γεννηθεί πρόωρα με καισαρική τομή τον Οκτώβριο και ζύγιζε μόλις… 258 γραμμάρια, λόγω υπέρτασης που είχε η μητέρα του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο μικρός Ryusuke Sekiya μετά από περίπου επτά μήνες στην εντατική απέκτησε 13 φορές το αρχικό του βάρος και είναι υγιέστατο.

«Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο μικρός και έδειχνε πως μπορεί να σπάσει απλά με μόνο ένα άγγιγμα. Ανησυχούσα απίστευτα» αναφέρει η μητέρα του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Σήμερα πίνει γάλα. Μπορούμε να τον κάνουμε και μπάνιο. Είμαι χαρούμενη που τον βλέπω να μεγαλώνει», πρόσθεσε.

Βρέφη που γεννιούνται με βάρος μικρότερο των 1.000 γραμμαρίων συνήθως κινδυνεύουν από καρδιακή ανεπάρκεια, έχουν δυσκολία στην αναπνοή ή παθαίνουν σοβαρές λοιμώδεις ασθένειεςεπειδή δεν έχουν αναπτυχθεί τα όργανά τους.

Το ποσοστό επιβίωσης τόσο πρόωρων βρεφών στην Ιαπωνία και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες έχει ανέλθει σχεδόν στο 90% τα τελευταία χρόνια. Αλλά το ποσοστό αυτό μειώνεται ραγδαία για βρέφη-ειδικά αγόρια- που γεννιούνται μικρότερα από 300 γραμμάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο 23 βρέφη έχουν επιζήσει έχοντας γεννηθεί πρόωρα και ζυγίζοντας κάτω από 300 γραμμάρια -εκ των οποίων μόνο τα τέσσερα ήταν αγόρια- σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μητρώου των Μικρότερων Βρεφών.