ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στον Δούναβη: Τρεις νεκροί και 16 αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλοίου

Τραγωδία στον Δούναβη: Τρεις νεκροί και 16 αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλοίου
ASSOCIATED PRESS

Το ναυάγιο το βράδυ της Τετάρτης στη Βουδαπέστη ενός πλοίου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί τουρίστες για να δουν τα αξιοθέατα και έπλεε στον Δούναβη στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον τριών ανθρώπων, ενώ άλλοι 16 αγνοούνται, μετέδωσε η ουγγρική δημόσια τηλεόραση επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό M1, άλλοι 18 επιβάτες ανασύρθηκαν σώοι μετά το ναυάγιο του πλοίου, το οποίο συγκρούστηκε με άλλο πλεούμενο στον Δούναβη, σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας.

Το ουγγρικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI μετέδωσε ότι στο πλοίο επέβαιναν 34 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους τουρίστες από την Ασία. Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για 32 τουρίστες και δύο μέλη πληρώματος.

Το σκάφος ανατράπηκε μετά τη σύγκρουση στον φουσκωμένο Δούναβη, όπου τα ρεύματα είναι ισχυρά, ενώ στη Βουδαπέστη επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με σφοδρή βροχόπτωση.

Μέλη των σωστικών συνεργείων χρειάστηκε να επαναφέρουν τουλάχιστον έναν από τους τουρίστες που διασώθηκαν μετά το ναυάγιο του πλοίου, που ονομάζεται Γοργόνα.

Πλάνα που μετέδωσαν ουγγρικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν την μία όχθη του Δούναβη να έχει αποκλειστεί από την αστυνομία στην Πέστη, ακριβώς απέναντι από το Κάστρο της Βούδας, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Η αστυνομία έδωσε εντολή να ανασταλεί η κίνηση όλων των πλοίων στον Δούναβη στο τμήμα του που περνάει από το κέντρο της Βουδαπέστης, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με Σπυριδούλα: Σήκωσε τη μπλούζα της σε συνέντευξη - «Πάγωσαν» όλοι

Παγκόσμιο ΣΟΚ! Αυτή είναι η φωτογραφία που συγκλονίζει τον πλανήτη

Σχετικές ειδήσεις