ΚΟΣΜΟΣ

Τα κοσμήματα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε δημοπρασία

Τα κοσμήματα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε δημοπρασία

Μια συλλογή κοσμημάτων της Ελίζαμπεθ Τέιλορ κατάφερε να πιάσει την τιμή ρεκόρ των 116 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη.

Ο Οίκος Κρίστις διέθεσε προς πώληση 80 πολύτιμα αντικείμενα της μεγάλης σταρ. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, τα κοσμήματα θα πωλούνταν περίπου στην τιμή των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως η ημέρα της δημοπρασίας ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του Οίκου.

Το highlight ήταν ένα περιδέραιο που έφερε ένα μαργαριτάρι του 16ου αιώνα, το οποίο πωλήθηκε μόνο του έναντι 11,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εντυπωσιακό μαργαριτάρι, που είναι γνωστό ως «Λα Περεγκρίνα», υπάρχει ακόμα και σε πίνακα του Ισπανού ζωγράφου Βελάσκεθ, του 17ου αιώνα.

Επίσης, το διάσημο διαμαντένιο δαχτυλίδι, που χάρισε στην Τέιλορ ο μεγάλος έρωτας της ζωής της Ρίτσαρντ Μπάρτον, πωλήθηκε στην τιμή των 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

taylor_ring

Η δημοπρασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τη συλλογή ρούχων υψηλής ραπτικής της ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο ίδρυμα που είχε ιδρύσει η Τέιλορ για το Aids.